Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Язлівчицькогостаростинського округу за 2022 рік

Інформування
02.05.2023

На території Язлівчицького старостинського округу функціонує  чотири заклади  освіти:

-Берлинський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів;

-Конюшківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів імені Йосипа Застирця,

Берлинський заклад дошкільної освіти,

-Конюшківський заклад дошкільної освіти.

У Берлинському ЗЗСО  у 2022/2023 навчальному році навчається 213 здобувачів освіти, працює 29 педагогічних працівників. До школи довозиться 157 учнів шкільним автобусом. У ЗЗСО  для дітей з особливими освітніми потребами організоване інклюзивне навчання ( класів інклюзивних)

У зв’язку із трансформацією освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях Берлинський заклад загальної середньої освіти         І-ІІІ ступенів з 01 вересня 2027 року буде перепрофільовано (змінено тип) Берлинську гімназію  з дошкільним підрозділом .

У Конюшківському ЗЗСО І-ІІ ступенів імені Йосипа Застирця у 2022/2023 навчальному році навчається 70 здобувачів  освіти, працює 17 педагогічних працівників.

У зв’язку із трансформацією освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях Конюшківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів імені Йосипа Застирця з 01 вересня 2027 року буде перепрофільовано (змінено тип) Конюшківську гімназію  з дошкільним підрозділом імені Йосипа Застирця .

Берлинський заклад дошкільної освіти: функціонує 2 групи, у яких навчається і виховується 30 здобувачів освіти, працює 5 педагогічних працівників.

Конюшківський  заклад дошкільної освіти: функціонує одна група, у якій навчається і виховується 16 здобувачів освіти, працює 3 педагогічних працівники.

 

ЗЗСО

          Видатки на освіту

освітня субвенція

місцевий бюджет

Берлинський ЗЗСО

6019732,38

2853518,54

Конюшківський ЗЗСО

2608417,08

1496630,79

 

 

 

На території Язлівчицькогостаростинського округу здійснюють свою діяльність народні доми у с.Язлівчик, с.Конюшків, с.Лагодів, с.Берлин, працюють бібліотеки-філії у с.Конюшків та у с.Берлин. У 2022 році для утримання закладів культури було використано з міського бюджету 692,9тис.грн, що включає в себе оплату заробітної плати працівників та витрати на комунальні послуги. Працівники культури, аматори сцени та творчі колективи постійні учасники культурно-масових заходів нашої громади, серед яких свято «Коляди і пампуха», відзначення Великодніх свят; День Конституції, День Незалежності України, День захисників і захисниць, заходів із вшанування пам’яті загиблих новітніх Героїв та інші.

У зв’язку із безпековою ситуацією на території України у 2022 році було здійснено поточний ремонт найпростішого укриття в підвальному приміщенні КУ «Народний дім с.Берлин» - 100,9тис.грн. А у 2023 році заплановано проведення робіт по усуненню аварійного стану даху Народного дому с.Берлин. для цього з міського бюджету виділено кошти в розмірі близько 3,2 млн.грн.

Також, з метою підтримки футбольної команди с.Берлин та стимулювання спортсменів брати участь у змаганнях місцевого рівня, у 2022 році з міського бюджету було профінансовано проведення навчально-тренувальних зборів у розмірі 15 тис.грн.

Придбала 15 комплектів форми для футбольної команди с.Берлин, та 15 комлектів змінної форми .

 

 

В старостинському окрузі є фельдшерсько-акушерські пункти в селах Язлівчик, Берлин, Конюшків та Лагодів.

Заробітна плата працівників, препарати та засоби для надання медичної допомоги фінансуються за рахунок коштів Національної служби здоров’я України.

З міського бюджету у 2022 році витрачено 24568,29грн. на оплату енергоносіїв.

 

Налагоджена взаємодія з установами та посадовими особами, які надають соціальні послуги та соціальні допомоги.

Так, в старостинському окрузі працює 4 соціальних робітники Бродівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), які обслуговують 44 особи похилого віку. За 2022 рік надано 2892  соціальні послуги.

Відділом соціального захисту населення надані допомоги мешканцям старостинського округу, в тому числі:

одноразову допомогу 2 особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи на суму 1500 грн.;

одноразову адресну допомогу двом особам з інвалідністю загального захворювання, що не може самостійно пересуватись (лежачим) на загальну суму 1500 грн.;

компенсацію одній фізичній особі, яка надає соціальні послуги (Постанова Кабінету міністрів України від 23.09.2020 №859) у розмірі 11965 грн.;

одноразову матеріальну допомогу демобілізованим,  звільненим в запас учасникам АТО(ООС) та родинам загиблих під час проведення АТО(ООС) для вирішення соціально-побутових потреб – 2 осіб на суму 4000 грн.;

одноразову адресну допомогу до Дня захисника Вітчизни одній родині загиблого учасника АТО  в розмірі 5000 грн.;

відшкодовано пільги за послуги зв'язку для одного громадянина на суму 635,88 грн;

придбано санаторно-курортну путівку для веретана війни на суму 13881 грн.;

матеріальну допомогу  учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілим, евакуйованим і переселеним в сумі 750 грн.;

одноразову адресну допомогу 3 учасникам бойових дій війни в Афганістані,  ветеранам України на суму 7500 грн.;

одноразову матеріальну допомогу   6  мешканцям округу, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин, на суму 23000 грн;

адресну матеріальну  допомогу на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалась поховати померлого – 4 особам на загальну суму 12000 грн.;

адресну матеріальну допомогу членам родин загиблих в мирний час – 3 члени родини на суму 6000 грн.;

13700 грн. витрачено на поховання  двох учасників бойових дій.

 На території старостинського округу забезпечено сприяння службі у справах дітей у формуванні доказової бази щодо ухилення від  виконання батьком батьківських прав щодо дітей для розгляду у суді справи про позбавлення батьківських прав та встановленні над 2 дітьми піклування.

Здійснювалося своєчасне інформування старостою працівників служби у справах дітей з приводу виявлення неналежних умов утримання та виховання дітей у біологічних сім’ях, забезпечено як спільну  із службою у справах дітей участь в проведенні обстеження умов проживання дітей, так і у складі комісії з працівників старостинського округу. (2 сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, здійснено 12 перевірок умов проживання протягом року).

Протягом року спільно із службою у справах дітей вжиті заходи щодо встановлення піклування над 1 дитиною-сиротою.

Планується продовжити роботу щодо захисту прав та інтересів дітей і у 2023 році.

На території старостинського округу працює адміністратор віддаленого робочого місця Центру надання адміністративних послуг Бродівської міської ради, яким у 2022 році прийнято 426 заяв від мешканців громади, що звернулися за послугами соціального характеру та надано 90 послуг щодо реєстрації місця проживання.

 

Проводиться мобілізаційна та оборонна робота

Встановлена система оповіщення. Виділено коштів 44905 грн.

 

- Проведена роботи  щодо  приписки  громадян до  призовної  дільниці Золочівського  РТЦК  та СП  та проведення  звіряння  облікових даних карток Первинного  обліку шляхом подвірного  обходу,  прийом на  Первинний  військовий  облік   прибулих  у  старостинський округ громадян та постійна  взаємодія з  першим відділом Золочівського  РТЦК  та СП в питаннях  військового  обліку та призову громадян по мобілізації;

-Проведено організаційну роботи  по  створенню  Добровольчого  формування   міської територіальної громади у кожному населеному пункті  старостинського  округу;

- З початком повномасштабної агресії росії проти України 24 лютого 2022  року  проведення  оповіщення, доставки громадян  до  пункту збору  Бродівської  міської  ради;

- Організація робіт по  фортифікаційному обладнанню  територій  населених пунктів старостинського округу: зведення блок-постів, завалів на лісних дорогах та інших  робіт, організація  та забезпечення  громадян, які  здійснювали  чергування  на блок-постах гарячою їжою та водою, а також  здійснення  решти  питань  для забезпечення  життєдіяльності  громади;

- Організація  роботи  по  прийому внутрішньо-переселених осіб з  інших регіонів України,  організація їх життєдіяльності,  надання  їм  всебічної  допомоги;

- Організувала   волонтерського  руху на території  округу;

- Організація  поховання  загиблих Героїв та надання  всебічної  допомоги  пораненим  воїнам та їхнім  сім'ям.

Цей важкий для всіх нас рік об’єднав жителів нашої громади. Постійно проводиться підготовка та відправка допомоги ЗСУ. Сюди входять: продукти харчування, домашня випічка, теплі речі, захисні сітки, окопні свічки, також

 

На території старостинського округу  було зареєстровано 280 ВПО, кожній людині було надано допомогу  засобами гігієни та продуктами харчування.   

Співпрацюю з  благодійним  фондом «Берегиня» «Марії Митрофанової»   та  Благодійною організацією  АІС-Броди  забезпечую продуктовими  наборами,  засобами гігієни, побутової хімії та одягу одиноким та малозабезпечених громадян . 

Дану допомогу особисто доставляю до помешкань потребуючим.

 

Проведено поточний ремонт (профілювання) доріг з додаванням нового матеріалу (улаштування підстильних та вирівнювальних шарів основи із щебеню) в селі Берлинвул.Кутова , вул. Набережна на площі 2480 метрів квадратних на суму 134135 грн.

На поточні ремонти комунальних  доріг у 2023 році планується витратити 300 тис. грн коштів місцевого бюджету, а також  передбачено  (співфінансування) 500 тис.грн. для  ремонту дороги  Конюшків-Берлин (дорога загального користування місцевого значення  Департаменту  дорожнього господарства Львівської ОДА)

 

В старостинському окрузі з травня до жовтня 2022 року працював робітник із благоустрою. На його роботу з бюджету виділено 89437 грн., в тому числі 4200 грн. на матеріали.

 

Я, як староста та член виконавчого комітету Бродівської  міської ради брала участь у засіданнях виконавчого комітету міської  ради та пленарних засіданнях сесій. Відповідно до частини 6 статті 54-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” від 21 травня 1997р. № 280/97 -ВР встановлено, що при здійсненні наданих повноважень староста є відповідальним і підзвітним міській раді. Відповідно до даного закону виконую доручення міської ради, її виконавчого комітету, міського голови, інформую їх про виконання доручень.

Прийом  громадян  проводжу  за місцем роботи в межах робочого часу  та  часто в  позаробочий час  в залежності від ситуації мешканців. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту,  культури,  освіти, житлово-комунального господарства, реалізації ними права на  медичну допомогу.

В старостинському окрузі веду  погосподарський облік домогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації  відомостей, які збираю по кожному  домогосподарству і які необхідні  для проведення  державних статистичних спостережень. В 2021 році заводила нові погосподарські книги на 2021-2025 роки,  в кількості 20 штукв яких здійснюю облік зареєстрованих мешканців села, облік земельних ділянок, житлових будинків та їх площі, вношу  зміни щодо реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання громадян, худоби та птиці, які перебувають в приватній власності, сільськогосподарська техніка. На підставі погосподарського обліку  здавала  звіти: форми №6 –сільрада (річна)  та житловий фонд.

Допомагаю в оформленні документів на призначення житлових субсидій,  матеріальних допомог  малозахищеним верствам населення  для подальшої передачі   до Бродівський ЦНАП на призначення  житлових субсидій, матеріальних  допомог.

За 2022 рік мною  видано 430 довідок  різних форм.

Здійснювала обстеження, визначення шляхів та вирішення основних проблем, брала участь у заходах, спрямованих на подолання складних життєвих обставин осіб, які опинилися у таких обставинах;

  

Здійснювалась видача актів обстеження матеріально-побутових умов сімей, актів підтвердження фактичного місця проживання громадян на території населеного пункту, характеристик на жителів села до різних організацій;

 

Організувала  до Дня Святого Миколая солодкі подарунки за сприяння ТОВ “Броди -Агро”  та ТзОВ «Бродівський аграрій»  дітям   ДНЗ с.Берлин та ДНЗ с.Конюшків  1-4 класи  Берлинської та Конюшківської ЗОШ , а також  одиноким перестарілим .

 

Не допускаю на території старостинського округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики встановленими законодавчими актами України,  правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Повномаштабна війна проти агресора рф, внесла свої корективи в план розвитку нашого старостату. Проекти, які планувалися на 2022 рік,  на жаль, не реалізовані.

 

 

Та, незважаючи на всі труднощі, які виникали, я впевнена, що мене чують, навчають, і ми продовжуємо крокувати до розвитку українських сіл. Керівництво територіальної громади не залишає нас на самоті та звертає увагу на наші проблеми. 

Дякую всім, хто долучається до розвитку округу. Дякую жителям сіл, які підтримують, дають поради, слушні зауваження та конструктивну критику, доносять пропозиції для покращення життя громади. Це наш діалог, компроміс, допомога, узгодження дій та планів. Без співпраці та взаєморозуміння, не можливо було б втілити в життя нічого. Дякую всім, хто підтримує нас, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади, тим, хто робить наш старостинський округ кращим, тим, хто допомагає нам вистояти у цей складний військовий час! Дякую тим, хто розуміє, що від нашого внеску, роботи, активності в проведенні змін – наші села стануть кращими, бо нам тут жити, працювати, виховувати дітей.

Тільки разом нам вдасться зробити багато!

Та особливо хочеться від щирого серця сказати ДЯКУЮ нашим військовослужбовцям, які стоять на захисті нашого мирного життя, завдяки їм, ми можемо сьогодні працювати на благо наших сіл та держави.

Можливо, цей рік був не такий багатий подіями, економічним розвитком, але він приніс нам більше: розвиток людяності, милосердя, співчуття, співпереживання, зорганізованості, дух незламності та велику віру в наші сили, сили наших захисників, віру в перемогу!

Я з впевненістю можу сказати, що разом ми – велика сила! Що разом ми все подолаємо! Що разом ми переможемо! Що в 2023 році ми відсвяткуємо перемогу та втілимо всі наші плани та задуми!

Нехай цей рік буде роком повернення: повернення наших людей, воїнів – до своїх родин, полонених – до своїх домівок, переселенців – до своїх міст, повернення до звичайного життя, до щасливих хвилин без комендантської години, до земних радощів без повітряних тривог.

Слава Україні!

 

Новини на цю ж тему

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Шнирівського старостинського округу за 2023 рік

О 15 годині 29 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Шнирівського старостинського округу Зварич Оксани Романівни з жителями старостинського округу
Інформування
22.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Язлівчицького старостинського округу за 2023 рік

О 10 годині 29 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Язлівицького старостинського округу Заяць Мирослави Богданівни з жителями старостинського округу
Інформування
22.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Станіславчицького старостинського округу за 2023 рік

О 10 годині 28 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Комарівського старостинського округу Ясінського Володимира Володимировича з жителями старостинського округу
Інформування
21.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Пониквянського старостинського округу за 2023 рік

О 10 годині 27 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Пониквянського старостинського округу Тація Юрія Володимировича з жителями старостинського округу
Інформування
20.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Пониковицького старостинського округу за 2023 рік

О 15 годині 27 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Пониковицького старостинського округу Галицького Йосипа Віталійовича з жителями старостинського округу
Інформування
20.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Лешнівського старостинського округу за 2023 рік

О 10 годині 26 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Комарівського старостинського округу Білика Василя Юліяновича з жителями старостинського округу
Інформування
19.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Смільнівського старостинського округу за 2023 рік

О 15 годині 28 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Смільнівського старостинського округу Римара Олександра Євгеновича з жителями старостинського округу
Інформування
19.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Комарівського старостинського округу за 2023 рік

О 15 годині 26 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Комарівського старостинського округу Музички Оксани Євгенівни з жителями старостинського округу
Інформування
19.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Суховільського старостинського округу за 2023 рік

О 15 годині 25 березня 2024 року відбудеться відкрита зустріч старости Суховільського старостинського округу Добрянської Тані Йосипівни з жителями старостинського округу
Інформування
18.03.2024

ГРАФІК заслуховування звітів старост перед жителями старостинських округів

Старости звітуватимуть з 25 по 29 березня.
Анонс події
18.03.2024

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Гаївського старостинського округу за 2023 рік

О 10 годині 25 березня 2023 року відбудеться відкрита зустріч старости Гаївського старостинського округу Пушки Віри Євгенівни з жителями старостинського округу
Інформування
18.03.2024

Звіт про роботу дільничних офіцерів поліції, які обслуговують Бродівську ТГ

У разі виникнення будь-яких питань, щодо роботи дільничних офіцерів поліції, Ви можете звернутись до керівництва відділення поліції №1 Золочівського РВП ГУНП у Львівській області за адресою м. Броди Майдан Свободи 10.
Інформування
31.01.2024

Звіт про результати консультації з громадськістю щодо обговорення проєкту рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області «Про встановлення КП «Бродитеплоенерго» тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках

1. Найменування органу виконавчої влади, який ініціював та проводив обговорення - виконавчий комітет Бродівської міської ради Львівської області.
Громадські слухання
27.10.2023

Звіт про результати консультації з громадськістю щодо обговорення проєкту рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області «Про встановлення КП «Бродитеплоенерго» тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування

Найменування органу виконавчої влади, який ініціював та проводив обговорення - виконавчий комітет Бродівської міської ради Львівської області.
Громадські слухання
27.10.2023

ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.
Громадські слухання
26.10.2023

Звіт про результати консультації з громадськістю щодо обговорення проєкту рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради Львівської області «Про встановлення тарифів на послуги КП «Бродиводоканал» з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення»

«Про встановлення тарифів на послуги КП «Бродиводоканал» з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення»
Громадські слухання
19.10.2023

Звіт про результати консультації з громадськістю щодо обговорення проєкту рішення Бродівської міської ради Львівської області

«Про реорганізацію Комарівського закладу дошкільної освіти Бродівської міської ради Львівської області шляхом приєднання до Комарівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Бродівської міської ради Львівської області»
Інформування
28.06.2023

Звіт про результати консультації з громадськістю щодо обговорення проєкту рішення Бродівської міської ради Львівської області

«Про припинення шляхом ліквідації Бовдурівської початкової школи Бродівської міської ради Львівської області»
Інформування
28.06.2023

Звіт про результати консультації з громадськістю щодо обговорення проєкту рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради

«Про роботу закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти з дошкільними підрозділами у літній період 2023 року»
Інформування
09.06.2023

Звіт про результати публічного громадського обговорення проєкту рішення Бродівської міської ради Львівської області «Про затвердження Програми трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Бродівської міської ради на 2023-2027 роки»

Проект рішення Бродівської міської ради Львівської області «Про затвердження Програми трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Бродівської міської ради на 2023-2027 роки» .
Інформування
25.05.2023

Звіт старости Станіславчицького старостинського округу Бродівської міської ради про проведену роботу за 2022 рік

Звіт перед жителями округу – це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.
Інформування
05.05.2023

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Шнирівськогостаростинського округу за 2022 рік

Через початок повномаштабної війни, нажаль, не все вдалося реалізувати з того, що було заплановано на 2022 рік . Але завдяки підтримці міського голови, виконавчому комітету міської ради і мешканцям округу ми обов’язково реалізуємо все заплановане і необхідне для нашої громади.
Інформування
04.05.2023

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Смільнівського старостинського округу за 2022 рік

Згідно положення про старосту пройшов громадські обговорення в окрузі, пізніше був затверджений сесією Бродівської міської ради.
Інформування
04.05.2023

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Лешнівськогостаростинського округу за 2022 рік

Звітую про роботу Лешнівського старостинського округу за 2022рік.
Інформування
03.05.2023

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Комарівського старостинського округу за 2022 рік

Керуючись Конституцією та Законами України ,розпорядженням міського голови Положенням про старосту звітую про роботу Комарівськогостаростинського округу за 2022 рік.
Інформування
03.05.2023

ПИСЬМОВИЙ ЗВІТ старости Пониковицького старостинського округу за 2022 рік

Відтак робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується в межах повноважень та фінансової можливості старостинського округу вирішенням питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань.
Інформування
02.05.2023

Звіт старости Пониквянського старостинського округу Юрія Володимировича Тація за 2022 рік

На території округу прибуло понад 240 осіб. На обліку перебувало – 143 особи, допомога внутрішньо-переселеним – для 121 особи.
Інформування
02.05.2023

ГРАФІК заслуховування звітів старост перед жителями старостинських округів

Старости звітуватимуть в округах
Анонс події
02.05.2023

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про заслуховування звіту старости перед жителями Гаївського старостинського округу

О 10 годині 08 травня 2023 року в приміщенні Гаї-Дітковецького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Бродівської міської ради Львівської області за адресою вулиця Центральна, будинок 66, село Гаї-Дітковецькі
Інформування
01.05.2023

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про заслуховування звіту старости перед жителями Суховільського старостинського округу

О 15 годині 08 травня 2023 року в приміщенні народний дім села Суховоля за адресою вулиця Долинка, будинок 20, село Суховоля Золочівського району Львівської області відбудеться відкрита зустріч старости Суховільського старостинського округу Добрянської Тані Йосипівни з жителями старостинського округ
Інформування
01.05.2023

Звіт начальника відділення поліції №1 Золочівського РВ ГУНП у Львівській області перед населенням

Про безпекову ситуацію у громаді, роботу зі зверненнями та протидію шахрайству читайте у матеріалі.
Новина
09.02.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше