Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Юридична допомога родинам полонених та зниклих безвісти: як і де отримати безоплатно

Інформування
05.02.2024

Юридична допомога родинам полонених та зниклих безвісти: як і де отримати безоплатно

     Сім’ї полонених чи зниклих безвісти, які потребують юридичної підтримки, можуть отримати її, звернувшись до системи безоплатної правничої допомоги.
     Юристи можуть допомогти звернутися до установ, що займаються пошуком чи обміном, а також щодо встановлення відповідного статусу члена родини зниклого/полоненого, отримання виплат та інших питань.
     Минулого року по такі послуги звернулася майже тисяча українців.
     Юристи системи БПД зазначають, що до них звертаються люди з різними життєвими питаннями, що виникли внаслідок зникнення близької людини, але найпоширенішими є:
● алгоритм пошуку зниклих;
● отримання посвідчення члена сім’ї особи, що зникла безвісти за особливих обставин;
● отримання одноразової грошової допомоги та соціальних пільг;
● механізм внесення даних до реєстру зниклих безвісти й порядок визнання людини зниклою безвісти;
● порядок зміни статусу зі зниклого безвісти на полоненого;
● право на звільнення з військової служби близьких родичів зниклих безвісти військовослужбовців;
● порядок встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана зниклою безвісти тощо.

     Які послуги можуть отримати родичі полонених та зниклих безвісти від системи БПД
     Кожна людина може отримати безоплатно консультацію та допомогу в складанні різних документів, крім документів до суду. Зокрема юристи:
● пояснять, що робити та куди звертатися, щоб відшукати зниклих;
● нададуть контакти установ, які займаються пошуком зниклих та обміном військовополонених та допоможуть скласти звернення до них;
● проконсультують щодо прав, пільг та соціальних гарантій для членів сімей зниклих безвісти та полонених та алгоритму дій для їх отримання.
     Деякі люди можуть отримати безоплатно допомогу юриста чи адвоката для звернення до суду (представництво інтересів і складення заяв до суду), зокрема це люди з низьким доходом, внутрішньо переміщені особи тощо. Це право їм гарантує стаття 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».
     Звернутися по правничу допомогу можна телефоном, онлайн або особисто прийти в бюро. Усі контакти тут: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Новини на цю ж тему

Платформа допомоги врятованим

На Платформі представлено інформацію щодо всіх актуальних сервісів безоплатної допомоги та підтримки постраждалим від насильства під час війни, створена за участі членів Міжвідомчої робочої групи: ключових міністерств, органів місцевого самоврядування, міжнар
Інформування
17.04.2024

Уряд прийняв постанову про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб

Уряд прийняв постанову про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Виплату допомоги всім ВПО, які отримували її до 1 лютого, автоматично продовжено до 1 березня (без додаткового звернення).
Інформування
02.02.2024

Як система безоплатної правничої допомоги допомагає постраждалим від домашнього насильства

Від початку 2023 року система безоплатної правничої допомоги понад 1,5 тис. разів надавала допомогу зі зверненням до суду людям, які постраждали від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі. У понад 1,4 тис. випадків така допомога надавалася жінкам, у майже 120 випадках – чоловікам).
Інформування
05.12.2023

Особистий кабінет Газмережі вже працює

31 143 людини вже користуються перевагами особистого кабінету Львівської філії «Газмережі».
Інформування
17.10.2023

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps в партнерстві з ГО «Вест Юкрейн Діджитал» продовжує прийом заявок в рамках відкритої Програми підтримки економічної стійкості України

 Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Середній розмір фінансової підтримки для відібраних заявників становить 20 000 доларів США в гривневому еквіваленті за поточним курсом Національного банку України, яка надається на придбання основних засобів.
Інформування
04.08.2023

Пожежне оснащення європейського зразка Бродівська громада отримала завдяки участі в Проєкті USAID

Десять комплектів нової форми та рятувальне обладнання для місцевої пожежної бригади передали Бродівський міський голова Анатолій Белей разом та заступник Олександр Єлиневський.
Новина
12.09.2022

Громада Стрижівського повіту зібрала та передала спеціальний гуманітарний вантаж для Бродівської громади

Ранок розпочався з сигналів повітряної тривоги, коли діти снідали, переглядали книжки у своїх ранцях чи вже були у шкільних автобусах. Такі реалії життя під час повномасштабного вторгнення. Дякуємо ЗСУ за надійний захист і можливість наступним гучним звуком чути сигнал відбою тривоги.
Новина
06.09.2022

Європейські міста-побратими об'єднуються, щоби допомогти Україні!

Польське місто-партнер Бродів Волув зі своїми німецькими побратимами з Бухгольца зібрали необхідні речі для військових, ВПО та громадян, що перебувають в медичних закладах.
Новина
30.08.2022
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше