Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Уряд прийняв постанову про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб

Інформування
02.02.2024

     Уряд прийняв постанову про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб

     Виплату допомоги всім ВПО, які отримували її до 1 лютого, автоматично продовжено до 1 березня (без додаткового звернення).
     1 березня 2024 року виплати продовжать для більшості нинішніх отримувачів – ВПО, які належать до найбільш вразливих категорій громадян. На 6 місяців виплати продовжать ВПО, які не можуть працювати:

  • пенсіонерам, у яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії менший за 9 444 грн;
  • особам з інвалідністю I чи II групи, дітям з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворим дітям (детальний перелік – у постанові);
  • дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа віком до 23 років, а також батькам-вихователям і прийомним батькам.

     Значна кількість ВПО також зможе отримати продовження виплат ще на 6 міс. після подання нової заяви на виплату допомоги. Звертатися по перепризначення допомоги родини можуть вже з 1 лютого. Умова продовження виплат на додаткові 6 місяців – дохід у таких родинах не має перевищувати 9 444 грн на одну особу. Ще на 6 місяців зможуть отримати виплати для ВПО родини із дітьми до 14 років, які не мають змоги відвідувати виховні та навчальні заклади або навчання відбувається в гібридному форматі (офлайн та онлайн), отже батьки не мають можливості працювати. Допомога продовжуватиметься родинам, у яких працездатні особи працевлаштувалися, зареєструвалися як фізична особа-підприємець, розпочали відповідну діяльність, отримали мікрогрант тощо.
     Державну соціальну допомогу зможуть отримати сім’ї, навіть якщо хтось із її працездатних членів не працює. Проте вони обов'язково мають зареєструватися в центрі зайнятості як безробітні або як особи, що шукають роботу.
     Якщо людина не сприятиме своїй зайнятості, її виплати будуть припинені. Таким чином, механізм виплат поєднано зі стимулюванням ВПО до працевлаштування і отримання власних джерел доходів для родини. Адже родина має стати на ноги після переміщення, інтегруватись у нову громаду, отримати можливість жити самостійно економічним і незалежним життям.
     Більше інформації за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/23474.html

Новини на цю ж тему

Платформа допомоги врятованим

На Платформі представлено інформацію щодо всіх актуальних сервісів безоплатної допомоги та підтримки постраждалим від насильства під час війни, створена за участі членів Міжвідомчої робочої групи: ключових міністерств, органів місцевого самоврядування, міжнар
Інформування
17.04.2024

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Особливості визначення загального МПЗ платників єдиного податку; Внутрішньо переміщені особи мають змогу повернути частину коштів, сплачених за договором оренди житла; Сплатити податки – доступно та швидко через Електронний кабінет; Чи реалізовано можливість перевірки чеків, що видаються ПРРО? та ін
Інформування
22.03.2024

Занятість і ВПО: які діють програми?

Вдалося працевлаштувати 97 переселенців, у тому числі 8 з наданням працедавцям компенсації витрат з оплати праці. Ще 80 ВПО за скеруванням служби зайнятості поглиблювали рівень професійних знань або освоювали новий фах, 12 – брали участь у громадських роботах, 35 – отримали ваучер на навчання та ін.
Інформування
21.03.2024

9,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали вторинну правничу допомогу у 2023 році

Близько 17% звернень до системи БПД по отримання послуг представництва інтересів у судах та допомогу із складенням документів до суду — від ВПО. Найбільше — на Дніпропетровщині, у Києві та на Харківщині.
Інформування
14.02.2024

Юридична допомога родинам полонених та зниклих безвісти: як і де отримати безоплатно

Сім’ї полонених чи зниклих безвісти, які потребують юридичної підтримки, можуть отримати її, звернувшись до системи безоплатної правничої допомоги.
Інформування
05.02.2024

Активними програмами зайнятості торік охоплено майже 2200 вимушених переселенців

У 2023 році за скеруванням фахівців Львівського обласного центру зайнятості роботою забезпечено 790 вимушено переміщених осіб. Більшість приїжджих працевлаштувалися в заклади оптової та роздрібної торгівлі (23,6%), підприємства переробної галузі (21,4%) та транспорту (10,7%).
Інформування
15.01.2024

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу від держави

 З 1 вересня 2023 року допомога на проживання ВПО буде припинена.
Інформування
18.10.2023

18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований 18 жовтня 2007 р. Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.
Інформування
18.10.2023

«Робота для ВПО: ти потрібен!»: на Львівщині стартувала всеукраїнська інформаційна кампанія

Її мета – посилити комунікацію між усіма інституціями, які опікуються проблемами життєдіяльності ВПО, сприяти ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громад, мотивувати їх до трудової діяльності, а також поширити серед громадськості інформацію про державні програми.
Інформування
14.09.2023

Роботою забезпечено понад 1600 переселенців

Роботою вдалося забезпечити 1633 переселенців (цьогоріч – 530 осіб). В основному вони були влаштовані у заклади оптової та роздрібної торгівлі, на підприємства переробної промисловості, транспорту, охорони здоров’я, у сферу адміністративного та допоміжного обслуговування тощо.
Інформування
12.09.2023

Координаційні центри підтримки цивільного населення при ЛОВА

У всіх офісах Координаційних центрів підтримки цивільного населення з початку вересня діти, підлітки сімей родин військовослужбовців, ВПО і всіх тих хто потребує допомоги, консультації зможуть звернутися до фахового психолога.
Інформування
11.09.2023

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps в партнерстві з ГО «Вест Юкрейн Діджитал» продовжує прийом заявок в рамках відкритої Програми підтримки економічної стійкості України

 Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Середній розмір фінансової підтримки для відібраних заявників становить 20 000 доларів США в гривневому еквіваленті за поточним курсом Національного банку України, яка надається на придбання основних засобів.
Інформування
04.08.2023

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Цей День був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення поінформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми.
Інформування
28.07.2023

Як кожен громадянин зможе впливати на процес відбудови?

Опитування проводить Центр розвитку інновацій спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, коаліція RISE Ukraine в межах проєкту «Прозора та демократична відбудова” в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США
Інформування
04.07.2023

За працевлаштування переселенців роботодавцям Львівщини відшкодовано 8,0 млн грн

У першому півріччі цього року 290 працедавців Львівщини скористалися програмою компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 697 осіб, котрі переїхали з тимчасово окупованої території або районів активного ведення бойових дій.
Інформування
04.07.2023

Вимушено переміщені особи:від початку війни працевлаштовано 1,4 тис.переселенців

У січні-травні цього року послугами спеціалістів Львівського ОЦЗ з метою працевлаштування скористалися 1558 внутрішньо переміщених осіб, з них 1200 отримали статус безробітного у поточному році.
Інформування
14.06.2023

Пожежне оснащення європейського зразка Бродівська громада отримала завдяки участі в Проєкті USAID

Десять комплектів нової форми та рятувальне обладнання для місцевої пожежної бригади передали Бродівський міський голова Анатолій Белей разом та заступник Олександр Єлиневський.
Новина
12.09.2022

Громада Стрижівського повіту зібрала та передала спеціальний гуманітарний вантаж для Бродівської громади

Ранок розпочався з сигналів повітряної тривоги, коли діти снідали, переглядали книжки у своїх ранцях чи вже були у шкільних автобусах. Такі реалії життя під час повномасштабного вторгнення. Дякуємо ЗСУ за надійний захист і можливість наступним гучним звуком чути сигнал відбою тривоги.
Новина
06.09.2022

Європейські міста-побратими об'єднуються, щоби допомогти Україні!

Польське місто-партнер Бродів Волув зі своїми німецькими побратимами з Бухгольца зібрали необхідні речі для військових, ВПО та громадян, що перебувають в медичних закладах.
Новина
30.08.2022
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше