Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Новина
06.10.2022

Нові безкоштовні версії ПРРО для iOS та Android

Державна податкова служба України розробила нові версії програмного забезпечення ПРРО для iOS та Web, а також оновила версії для Windows та Android.  Субєкти  господарювання можуть безкоштовно завантажити відповідне програмне забезпечення на вебпорталі ДПС.

Нові версії ПРРО від ДПС – це безкоштовне рішення, переважно для мікро та малого бізнесу, який працює у сфері торгівлі та надання послуг.

Зручні сервіси у мобільному – це нагальна потреба під час дії воєнного стану в країні. Сучасні та зручні застосунки від ДПС допоможуть дотримуватися вимог податкового законодавства, не обтяжуючи бізнес додатковими витратами, і захистять покупців від втрати чеків.

Можливості ПРРО ДПС:

- створення та реєстрація фіскальних чеків;

-легке додавання товарів та послуг у фіскальний чек;

- друк та відправка фіскальних чеків покупцям на пошту або у месенджери;

- відкриття/закриття зміни; службове внесення/службова видача;

- ведення довідників номенклатури; експорт/імпорт довідників номенклатури; продаж товарів/послуг, відсутніх в довіднику номенклатури;

- використання різних форм розрахунку (готівкова/безготівкова/комбінована (і готівка, і картка));

- просте оформлення знижки на окремий товар або всю суму чека; оформлення повернення товарів та чеків повернення;

- формування та перегляд X-звіту; формування та перегляд Z-звіту; автоматичне або ручне закриття зміни та відправка Z-звіту.

 Розробка нових безкоштовних версій ПРРО стала можливою завдяки фінансуванню за програмою Європейського союзу – проєкту EU4PFM.

 

Щодо сплати єдиного податку з 1 жовтня

Бродівська ДПІ звертає увагу платників єдиного податку, що з 1 жовтня 2022 року змінився розмір мінімальної заробітної плати (6700,0 грн.). Проте, дана зміна не впливає та не змінює ставку (суму єдиного податку), яка сплачується до бюджету. Адже, відповідно до п. 293.1 ст. 293 Податкового кодексу, ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, другої групи – у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Тож впродовж всього 2022 року максимальний розмір ставки єдиного податку для ФОП складає:

1) для першої групи (до 10 % від розміру прожиткового мінімуму) – 248,10 грн на місяць;

2) для другої групи (до 20 % від розміру мінімальної зарплати) – 1300,00 грн на місяць;

3) для третьої групи єдиного податку – у відсотках від доходу;

4) для четвертої групи (винятково сільгоспвиробники) ставка податку встановлюється залежно від кількості землі у користуванні.

Також нагадуємо, що тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, згідно з абзацом першим п. п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп, мають право не сплачувати єдиний податок.

 

Процедура отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій

Бродівська ДПІ нагадує, що неприбуткові підприємства, установи та організації можуть звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій.  Запит про отримання витягу з Реєстру за формою згідно з додатком 3 (далі – Запит) подається особисто представником неприбуткової організації чи уповноваженою на це особою або надсилається поштою контролюючому органу за основним місцем обліку неприбуткової організації. Усі розділи Запиту підлягають заповненню. У запиті зазначається код згідно з ЄДРПОУ неприбуткової організації, який є критерієм пошуку відомостей у Реєстрі. Запит обов’язково повинен бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати. Неприбуткові організації можуть подати Запит засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. Витяг з Реєстру або Повідомлення надсилається поштою за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків або особисто вручається платнику податку (його представнику) за основним місцем обліку платника податків.

 

 

На вебпорталі ДПС України оприлюднюється інформація про фізичних осіб, які мають податковий борг

Згідно з Законом України від 30.11.2021  № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» на офіційному вебпорталі ДПС України щомісяця публікуватиметься інформація про фізичних осіб, які мають податковий борг. В інформації зазначається:

- дата народження фізичної особи;

- прізвище, ім’я, по батькові (за наявності);

- суму податкового боргу такої фізичної особи в розрізі платежів та відповідних територіальних органів ДПС із зазначенням їх керівників.

При цьому, для уникнення спорів законодавець передбачив, що контролюючий орган не несе відповідальності за можливі помилки в оприлюдненій інформації, які виникають з незалежних від податкових органів причин. Зокрема, якщо платник податків зазначив неправильні реквізити у документах про сплату податків і зборів чи не виконав обов’язок щодо надання контролюючим органам інформації про зміну своїх даних чи даних про об’єкти оподаткування.

Одночасно, Закон № 1914 вніс зміни до законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про захист персональних даних», відповідно до яких не може бути обмежено доступ до інформації про наявність у фізичної особи податкового боргу, а перелічена вище інформація, яка публікується на офіційному вебпорталі ДПС, не належить до інформації з обмеженим доступом.

Такі зміни запроваджено у зв’язку з тим, що на практиці мали місце випадки, коли платники податків – громадяни не отримували інформацію про виникнення у них податкового боргу (наприклад, з податку на майно), і фактично дізнавалися про це вже при застосуванні до них процедур стягнення.

 

Податкова амністія: в яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію

Відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

При цьому, попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації.

Нагадуємо, що Законом України від 15.08.2022 № 2516-ІХ подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій до 1 березня 2023 року.

 

Податківці надають консультаційну та практичну допомогу платникам податків

Фахівці Бродівської ДПІ постійно навчають платників користуватись електронними сервісами, які надає ДПС України, та роз’яснюють всі перспективи їх використання. Також акцентується увага на змінах у чинному  податковому законодавстві.    

Нещодавно в приміщенні Центру обслуговування платників проведено черговий практикум для представників бізнесу з питань отримання практичних навичок користування Електронним кабінетом платника щодо подання заяв про внесення змін до Державного реєстру за ф. №5ДР, про реєстрацію касових апаратів. Присутніх проінформовано про етапи реєстрації РРО/ПРРО, ознайомлено з порядком ведення обліку товарних запасів для підприємців.

Також звернуто увагу на продовження тривалості кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та можливості реалізувати своє право на податкову знижку  до кінця  2022  року.

 

                                                                                 Буський сектор організації роботи

                                                                                   управління організації роботи

                                                                                   ГУ ДПС у Львівській області 

 

 

Начальник  Бродівської ДПІ                                                            Ганна БОГУЦЬКА

 

Світлана Костецька,(265)7-10-34   

Новини на цю ж тему

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Особливості визначення загального МПЗ платників єдиного податку; Внутрішньо переміщені особи мають змогу повернути частину коштів, сплачених за договором оренди житла; Сплатити податки – доступно та швидко через Електронний кабінет; Чи реалізовано можливість перевірки чеків, що видаються ПРРО? та ін
Інформування
22.03.2024

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Усі користувачі ЕДП мають можливість повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом, без присутності у відокремленому пункті реєстрації терміном на 2 (два) роки за посиланням
Інформування
15.03.2024

Новинний дайджест від Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Про повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом; Доходи від надання майна в оренду підлягають декларуванню; Порядок та терміни реєстрації ПРРО; Щодо термінів подання декларації про майновий стан і доходи та ін.
Інформування
11.03.2024

Інформаційний дайджест від Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Деклараційна кампанія – 2024: граничні строки звітування; Визначення терміну вироби медичного призначення з метою застосування РРО; Яка інформація зазначається у заяві про проставлення апостиля; В Електронному кабінеті можна переглянути рахунок на сплату єдиного податку та ін.
Інформування
23.02.2024

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

Оновлено версію програмного забезпечення ПРРО від ДПС; Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи; До державної скарбниці від Львівщини надійшло понад 400 млн гривень ПДФО; Громадяни мають право перевірити дані щодо плати за землю онлайн та ін.
Інформування
15.02.2024

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Кампанія звітування по КІК за 2022 – 2023 роки; До зведеного бюджету у січні 2024 року надійшло 96 млрд гривень; У разі закриття об’єкта оподаткування не забудьте подати повідомлення за ф. № 20-ОПП; Декларування - 2024: при отриманні якої спадщини декларація не подається та ін.
Інформування
08.02.2024

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

Особливості розрахунку МПЗ у 2024 році; Декларування доходів громадян у 2024 році; Від початку січня 2024 року податківцями Львівщини зареєструвано 1419 програмних РРО; Звітуємо з податку на нерухоме майно за новою формою; Терміни подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи.
Інформування
02.02.2024

Дайджест від Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

У 2023 році до зведеного бюджету надійшло 1 213,6 млрд гривень; Про облік рахунків та електронних гаманців; Надмірно сплачені кошти можна повернути надіславши заяву через Електронний кабінет; Щодо заповнення декларації з плати за землю; Декларація екологічного податку за оновленою формою та ін.
Інформування
24.01.2024

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

З 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів громадян Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що порядок подання фізичними особами – платниками податку на доходи фізичних осіб податкової декларації про майновий стан і доходи встановлений ст. 179 Податкового кодексу.
Інформування
19.01.2024

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

Які доходи за 2023 рік підлягають обов'язковому декларуванню; Податкова служба оновила Державний реєстр РРО; Мінімально та максимально допустимі розміри ЄСВ у 2024 році; Інформація про доходи вже у смартфоні та ін
Інформування
12.01.2024

Повідомляє Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

Щодо порядку проведення розрахунків у безготівковій формі; Отримання розрахункового документу необхідне для захисту прав споживача; З 1 січня 2024 року змінено реквізити окремих рахунків;З 1 січня 2024 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та ін.
Інформування
04.01.2024

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

Інформує: про зарахування податкових платежів та єдиного внеску у період завершення бюджетного року; Де можна переглянути план-графік перевірок?; Мобільний застосунок «Моя податкова»: отримання інформації з реєстрів ДПС та ін.
Інформування
22.12.2023

Нові сервіси в мобільному застосунку «Моя податкова»

ДПС України продовжує працювати над створенням нових сервісів для зручності і комфорту платників податків.
Інформування
14.12.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про те, що з 27 листопада 2023 року змінилися рахунки ПДФО для окремої категорії платників; збільшилась кількість РРО у місці торгівлі: за які періоди необхідно доплатити за ліцензію та ін.
Інформування
04.12.2023

Повідомляє Бродівська ДПІ ГУ ДПС

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що отримати відомості про суми виплачених доходів можна в мобільному застосунку «Моя податкова».
Інформування
23.11.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: дії суб’єкта господарювання, якщо відсутній фіскальний чек на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку»; податковою знижкою можна скористатись до кінця року; сервіси для фізичних осіб в Е-кабінеті; Алгоритм дій при зміні даних платника та
Інформування
17.11.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області про: алгоритм дій користувача ПРРО в разі технічного збою в роботі серверу ДПС; Контакт-центр ДПС - інформаційна підтримка та допомога платникам податків;Оновлено План-графік документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік та ін.
Інформування
09.11.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

В інформаційному дайджесті: для кого не передбачено ведення обліку товарних запасів; платникам податку на нерухоме майно про проведення звірки даних; щодо порядку заповнення платіжних інструкцій; реєстрація РРО/ПРРО в контролюючих органах та ін.
Інформування
02.11.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Бродівська ДПІ нагадує, що юридичні особи, підприємці та громадяни при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску заповнюють у платіжній інструкції всі обов’язкові реквізити.
Інформування
27.10.2023

Інформаційний дайджест від Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення, що призначене для реєстрації розрахункових операцій; оновлено форми декларації з акцизного податку; щодо оновленого Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН в Єдиному реєстрі податкових накладних та ін.
Інформування
19.10.2023

Інформаційний дайджест від Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

До Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області надходить інформація від суб’єктів підприємницької діяльності про те, що до них телефонують невстановлені особи, які представляються працівниками територіальних органів ДПС, та шахрайським шляхом намагаються виманити гроші.
Інформування
10.10.2023

«Моя податкова» - ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі!

«Моя податкова» - ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі!
Інформування
04.10.2023

Повідомляє Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

В інформаційному дайджесті читайте про: реєстрацію програмного РРО здійснюється на підставі заяви платника, реалізацію прав платників ПДВ на адміністративне оскарження окремих рішень комісій регіонального рівня, допомогу користувачам E-кабінету, реєстрацію касира для програмного РРО та ін
Інформування
28.09.2023

Змінено режим роботи центрів обслуговування платників

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що Центри обслуговування платників з 13 вересня 2023 року працюють з 8 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (у п’ятницю з 8 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.) з обідньою перервою з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв.
Інформування
26.09.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері надання послуг (у тому числі платників, які надають послуги таксі) Державна податкова служба України з метою інформування суб’єктів господарювання щодо законодавства у сфері здійснення розрахунків при надані послуг
Інформування
20.09.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про використання РРО/ПРРО

Бродівська ДПІ нагадує, що відповідно до ст. 3 Закону України від 06.07.95 № 265/95-ВР продавець зобов’язаний видати покупцеві розрахунковий документ встановленої форми на паперовому носії або в електронному вигляді на повну суму проведеної розрахункової операції.
Інформування
13.09.2023

Вся інформація щодо РРО/ПРРО – на вебпорталі ДПС

Головне управління ДПІ у Львівській області нагадує, що з 1 жовтня 2023 року, відповідно до норм Закону України No 3219, відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення при використанні РРО/ПРРО.
Інформування
07.09.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Про функціональні можливості ПРРО (програмного реєстратора розрахункових операцій) від ДПС
Інформування
31.08.2023

Головне управління ДПС у Львівській області інформує про оновлення версії програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про: оновлену версію програмного забезпечення ПРРО від ДПС; як працює ПРРО, коли немає Інтернету – роз’яснення від ДПС; міжнародний автоматичний обмін інформацією за стандартами CRS та CbCR стає реальністю та ін.
Інформування
28.08.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

 З 1 серпня 2023 року у зв’язку з набранням чинності Законом України від 30.06. 2023 No 3219-ІХ скасовані особливості оподаткування, передбачені п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу.
Інформування
17.08.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»

Так, застосування штрафних санкцій за порушення вимог Закону № 265 з 01.08.2023 відновлено стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану
Інформування
10.08.2023

До уваги платників податків — фізичних осіб щодо мінімального податкового зобов’язання

Фізичні особи, які мають у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) земельні ділянки, які розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь, мають сплачувати мінімальне податкове зобов’язання.
Інформування
02.08.2023

Увага! Скасування воєнних податкових пільг з 1 серпня 2023 року

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що ДПС України Інформаційним листом No 4 надано роз’яснення норм застосування Закону України від 30.06.2023 No 3129-ІХ щодо ключових змін в податковому законодавстві, які відбудуться з 01.08.2023
Інформування
01.08.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про впроваджено IT-систему для адміністративного та судового оскарження

ДПС України за підтримки EU4PFM впроваджено інноваційну IT-систему для адміністративного та судового оскарження. Цe IT-рішення допоможе забезпечити більш ефективну та прозору взаємодію між платниками та Державною податковою службою.
Інформування
28.07.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про єдиний рахунок для сплати податків та зборів: порядок використання та відмови від використання

Платник має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунка один раз протягом календарного року.
Інформування
25.07.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про право на відшкодування коштів за сплату страхових платежів (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків в рамках недержавного пенсійного забезпечення за результатами 2022 року

Платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми витрат на сплату страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя
Інформування
24.07.2023

До 1 серпня громадяни, які подали декларації, мають сплатити податкові зобов’язання, зазначені у деклараціях

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що до 1 серпня громадяни, які подали декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2022 році, у рамках деклараційної кампанії 2023 року, мають сплатити податкові зобов’язання з ПДФО та військового збору, зазначені в поданих деклараціях.
Інформування
20.07.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує про вільні площі в приміщенні

Для оренди можуть бути використані такі приміщення: 2 робочих кабінети на першому поверсі площею 28,5 кв.м та 4 робочих кабінети на третьому поверсі площею 104.2 кв.м.
Інформування
19.07.2023

Використання ФОП – платниками ЄП другої – четвертої груп РРО/ПРРО при наданні побутових послуг

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області
Інформування
17.07.2023

Електронний кабінет ДПС для громадян

Головне управління ДПС у Львівській області продовжує інформувати про можливості електронних сервісів ДПС.
Інформування
29.06.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що продовжує працювати новий формат спілкування - Комунікаційна платформа!
Інформування
22.06.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Надходження податкових платежів до місцевих бюджетів Львівщини збільшилися на 3 млрд гривень
Інформування
15.06.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Компенсації можливі виключно при виплаті офіційної заробітної плати. Тільки офіційно оформлюючи своїх працівників ви можете розраховувати на підтримку держави!
Інформування
07.06.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що до податкових органів області громадянами подано 12 274 декларації про майновий стан і доходи. Сума задекларованих доходів становить понад 4 073 млн гривень.
Інформування
30.05.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

До 1 липня 2023 року діє перехідний період, протягом якого платники, які використовують єдиний рахунок, мають можливість заповнювати реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції у порядку, передбаченому наказом МФ України від 24.07.2015 № 666.
Інформування
19.04.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області.

Працювати за трудовим договором – вигідно! З моменту укладення трудового договору ви – найманий працівник, який має трудові права й соціальні гарантії.
Інформування
13.04.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Державна податкова служба України повідомляє, що Законом України від 30.06. 2021 №1591-IX «Про платіжні послуги» створено умови для переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт обміну платіжними повідомленнями ISO 20022.
Інформування
06.04.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

З 1 січня 2023 року триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2022 року. Для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи.
Інформування
31.03.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Бродівська ДПІ нагадує, що наказ Мінфіну України від 03.09.2021 № 496 визначає правила ведення обліку товарних запасів та поширюється на підприємців, у тому числі платників єдиного податку.
Інформування
27.03.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області.

З 1 травня 2023 року податкову декларацію з податку на додану вартість необхідно подавати за новою формою, починаючи із звітного (податкового) періоду за квітень 2023 року.
Інформування
20.03.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Днями, в Бродівській ДПІ проведено практикуми з платниками щодо практичного застосування норм податкового законодавства та використання електронних сервісів.
Новина
10.03.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

З метою спрощення обслуговування платників запроваджені та функціонують електронні сервіси. Це дозволяє платникам податків уникнути зайвих витрат часу та отримати необхідну інформацію.
Новина
03.03.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Бродівська ДПІ повідомляє, що оподаткування спадщини та подарунків залежить від ступеня споріднення спадкоємця та спадкодавця, а також від резидентського статусу цих осіб.
Інформування
16.02.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

З метою роз’яснення норм податкового законодавства в Бродівській ДПІ відбулась зустріч у форматі «круглого столу» начальниці інспекції Ганни Богуцької та представників бізнес-спільноти.
Новина
07.02.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

З 01 січня розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році
Новина
25.01.2023

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області.

Новий інформаційний дайджест.
Інформування
13.01.2023

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2023 рік» з 01.01.2023 встановлено місячні розміри мінімальної заробітної плати у сумі 6700 грн та прожиткового мінімуму для працездатних осіб 2684 гривень.
Інформування
02.01.2023

Дайджест від Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у січні-листопаді 2022 року становили 651,3 млн грн, що порівняно з відповідним періодом 2021 року на 167,6 млн грн або на 34,6 відс більше.
Інформування
21.12.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує суб’єктам господарювання про визначений законодавством обов’язок забезпечити приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги).
Інформування
15.12.2022

Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що 24.11.2022 року набрав чинності Закон України від 03.11. 2022 № 2719-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна.
Інформування
09.12.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що особливості застосування РРО/ ПРРО регламентовано, зокрема, Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР.
Інформування
06.12.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

В Бродівській ДПІ проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо оподаткування доходів платників та змін у податковому законодавстві. На запитання платників відповідала начальниця інспекції Ганна Богуцька.
Інформування
22.11.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Нещодавно фахівцями Бродівської ДПІ проведено практикум для платників щодо електронного звітування та новацій законодавства.
Інформування
04.11.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Державна податкова служба України на постійній основі проводить аналіз фінансово господарських операцій суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.
Новина
26.10.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Звертаємо увагу, що скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають При цьому, час зміни статусу кваліфікованого сертифіката ключа в реєстрі сертифікатів вважатиметься часом скасування кваліфікованого сертифіката.
Інформування
19.10.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що платники мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо сум нарахованих та сплачених податків і зборів.
Новина
14.10.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Завдяки активній громадянській позиції платників держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат.
Інформування
13.09.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Бродівська ДПІ повідомляє, що Верховна Рада ухвалила закон, яким продовжила терміни кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування до 1 березня 2023 року.
Інформування
06.09.2022

Інформує Бродівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області.

Триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке є правом, а не обов'язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.
Інформування
26.08.2022
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше