Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про внесення змін до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом

Інформування
10.02.2023

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 р. № 352 (Офіційний вісник України, 2002 р., № 13, ст. 656; 2021 р. № 16, ст. 618), зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 29



 



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 1 лютого 2023 р. № 92

ЗМІНИ,
що вносяться до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом

Доповнити Положення розділом XI такого змісту:

XI. Особливості призову на строкову військову службу під час дії воєнного стану

  1. Під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться.
  2. З моменту введення воєнного стану в районах (містах) утворюються призовні комісії у складі осіб, визначених частиною першоюстатті 16 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.
  3. Персональний склад районної (міської) призовної комісії, графік її засідань, порядок її проведення та забезпечення її роботи затверджується головою райдержадміністрації (начальником військової адміністрації - у разі її утворення) або міським головою (начальником військової адміністрації населеного пункту у разі її утворення).

У разі хвороби або відсутності з інших поважних причин призначених членів призовної комісії також визначається та затверджується резервний склад призовної комісії.

  1. На районні (міські) призовні комісії покладається організація та проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку; направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складення вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.
  2. Для управління і контролю за діяльністю районних (міських) призовних комісій під час дії воєнного стану в Автономній Республіці Крим, областях та м. Києві утворюються відповідно призовна комісія Автономної Республіки Крим, обласні та Київська міська призовні комісії.

Персональний склад призовної комісії, зокрема резервний, Автономної Республіки Крим, обласних, Київської міської призовних комісій у складі, визначеному у пункті 65 Положення, графік їх засідань, порядок проведення та забезпечення їх роботи затверджуються відповідно Головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим та головами обласних, Київської міської держадміністрацій або начальниками військових адміністрацій у разі їх утворення.

  1. Оповіщення призовників, які досягли 27 років, їх прибуття на призовні дільниці, проведення їх медичного огляду, організація роботи призовних комісій, оформлення їх рішень та ведення обліково-призовної документації на призовників здійснюється відповідно до вимог цього Положення.

 

Новини на цю ж тему

Перший відділ Золочівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки проводить відбір громадян на військову службу за контрактом

Перший відділ Золочівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки проводить відбір громадян віком від 18 - 45 років на військову службу за контрактом до військових частин Десантно-штурмових військ ЗCУ та військових частин Морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ.
Інформування
09.11.2023

Якщо рідна чи близька вам людина доєдналась до Збройних Сил України

Важливо, щоб рідні та близькі наших Воїнів були впевнені у їх безпеці та не перебували в невідомості. Тому, аби уникнути зайвих хвилювань, підготували для вас кілька важливих порад.
Інформування
22.09.2023

Які умови укладення контракту на військову службу?

Перший відділ Золочівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадян України інформує про відбір для проходження військової служби за контрактом на посадах рядового, сержантського та старшинського складу.
Інформування
11.08.2023

Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів

З метою однакового розуміння громадянами України щодо персональних даних, які вносяться до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів розміщуємо на сайті міської ради Закон України.
Інформування
31.05.2023

NEW бронювання військовозобов'язаних працівників

Ознайомтесь з презентацією нового порядку бронювання
Інформування
10.03.2023

13 000 гривень для захисників України

В одній із найстаріших церков міста Броди організували благодійну коляду
Новина
06.02.2023

День ЗСУ!

Тепер кожен день - день ЗСУ, але сьогодні, 6 грудня, у день професійного свята наших захисників, відчуття особливі.
Вітання
06.12.2022

Військова служба за контрактом у Збройних Силах України

Підпиши контракт - стань на захист Батьківщини.
Інформування
01.11.2022
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше