Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Повідомлення щодо необхідності зміни тарифу на послуги КП «Броди» з управління  побутовими відходами

Інформування
19.07.2024

Повідомлення щодо необхідності зміни тарифу на послуги КП «Броди» з управління  побутовими відходами

     На виконання пункту 2 розділу ll  Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України від  5 червня 2018 року за № 130, КП «Броди» доводить до відома споживачів, що має намір вимушено підвищити свої тарифи на послуги управління побутовими відходами з 1 вересня 2024 року

     Комунальне  підприємство «Броди» надає послуги з управління побутовими відходами на території Бродівської ТГ. Діючий тариф на операції із збирання, перевезення та видалення ( захоронення ) побутових відходів  затверджений 26.07.2022 року  і введений в дію з 01.08.2022 року. З того часу відбулися суттєві зміни в сторону збільшення статей  витрат ,  а  саме  підвищився прожитковий мінімум згідно закону України Про  державний бюджет на 2024 рік  на 16,46 % ( з 2600 грн. на 3028 грн.) і зросла вартість на матеріали та запасні частини .Через  це  статті витрат змінюються в сторону зростання і зростає вартість послуги , є суттєва необхідність зміни  тарифу . Так , як із тарифу виключені витрати на збут, згідно статті 4 Закону України «Про житлово комунальні послуги» вводиться плата за абонентське обслуговування. Витрати, які включаються до складу плати за абонентське обслуговування, є постійними витратами виконавця, які розраховуються на плановий період (12 місяців) у розрахунку на одного абонента та оформлюються наказом по підприємству. Таким чином, плата за абонентське обслуговування не є комунальною послугою, а є окремим платежем, який сплачується у чітко визначених Законом випадках.

     Розрахунок тарифу на послуги з управління  побутовими відходами здійснюється відповідно  до Порядку формування  тарифів на послуги з  управління побутовими відходами затвердженого постановою кабінету міністрів України  від 26.09.2023 року  № 1031, Наказу Мінрегіонбуду  від 12.09.2017 року  № 239  « Про затвердження  Порядку розгляду  органами місцевого самоврядування  розрахунків тарифів  на теплову енергію , її виробництво  транспортування  та постачання , а також розрахунків тарифів на  комунальні послуги для   їх  встановлення»
     Планова собівартість  1 м3 збирання та перевезення ТПВ на 2024 рік змінилася з 128,61 грн. на 145,78 грн

     Планова собівартість  1 м3 видалення ( захоронення ) ТПВ  на 2024 рік змінилась з 29,01 грн. на  33,48 грн.

      Основні складові витрат  це :

     -витрати на оплату   праці основних робітників , загальновиробничі , адміністративні   збільшилися за рахунок  збільшення прожиткового мінімуму ,

     - витрати на   матеріали та запасні частини  збільшились за рахунок зростання їх вартості.

       Відповідно до розрахунку планових витрат тариф  на операції  із збирання, перевезення та видалення (захоронення) побутових відходів зміниться, а саме  :

 

Категорія споживачів

Тариф на операції із збирання,перевезення 1м3 побутових відходів , грн

Тариф на операції видалення (захоронення) 1 м3 побутових відходів , грн.

Разом тариф з ПДВ 1м3

 

діючий

розрахун-ковий

діючий

розрахун-ковий

діючий

розрахун-ковий

- населення

158,96

180,18

35,86

41,38

194,82

221,56

-бюджет

172,85

195,92

38,99

45,00

211,84

240,92

-інші споживачі

186,74

211,67

42,12

48,61

228,86

260,28

 

     Внаслідок вище вказаного, виникає необхідність у збільшенні планової собівартості. Подальше здійснення діяльності в існуючих умовах може призвести до виникнення  негативних наслідків, а саме порушення графіку надання послуг та накопичення відходів на території Бродівської ТГ.

      Вивезення побутових відходів проводиться згідно графіків. Для цього залучено 7 одиниць спецтехніки.

      Графік  по місту: 

- приватний сектор    - щотижня ( вівторок, середа, п’ятниця);

- суб’єкти господарської діяльності (безконтейнерна схема)  -щоденно;  

- багатоповерхові будинки та інші споживачі( контейнерна схема) -   щоденно.

       Графік по селах:

-безконтейнерна схема ( с. Дітківці, Гаї- Дітковецькі)-2-га ,4-та середа місяця;

-контейнерна схема :

- с.Станіславчик – по мірі накопичення;

-с. Берлин 2 рази в місяць;

-с. Смільне, Сиданівка – щовівторка.

Детальніше про графіки можна дізнатися на сайті КП «Броди».                                                                

    Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів  з дня опублікування в газеті за адресою : 80600 м. Броди вул. Залізнична ,44 та на електронну адресу : kpbrody@ukr.net.

    Орган уповноважений встановити скориговані тарифи - Виконавчий комітет Бродівської міської ради , адреса: 80600 м. Броди пл. Ринок ,20.

     З додатковою інформацією щодо обґрунтування скоригованого тарифу  можна ознайомитися за адресою: м . Броди вул.. Залізнична .44.

                                                     Адміністрація КП «Броди»

Новини на цю ж тему

ПОВІДОМЛЕННЯ про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля

Інформуємо про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля.
Інформування
23.09.2024

ТОВ «ВІТРОПАРК ЗАХІДНИЙ-Р» інформує про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля

Будівництво вітрового парку планується на території Бродівської та Підкамінської територіальних громад Львівської області, Почаївської та Лопушненської територіальних громад Тернопільської області, Радивилівської територіальної громади Рівненської області (за межами населених пунктів).
Інформування
01.04.2024

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля

ТОВ «ПАНТЕРА ЛТД» планує реалізацію проєкту «Нове будівництво автозаправного комплексу з об’єктом дорожнього сервісу на хуторі Гринахи в с. Суходоли, Бродівської територіальної громади, Золочівського району, Львівської області.
Інформування
28.02.2024

ПП "Західний Буг" інформує про заплановані роботи з застосування засобів захисту рослин

Детальну таблицю дивіться за посиланням
Інформування
01.09.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше