Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У війни не жіноче обличчя

Новина
14.09.2022

У війни не жіноче обличчя, але навіть з початком повномасштабного вторгнення жінки у органах місцевого самоврядування не відійшли на другий план, а взяли на себе відповідальність та додаткові обов'язки, щоб забезпечити життєдіяльність громад у нових екстремальних умовах.
Головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичної діяльності та комунікації з громадянами Вікторія Мазур взяла участь у вебінарі від Всеукраїнської Асоціації об'єднаних територіальних громад у партнерстві з проєктом ООН Жінки "Просування гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні" на тему "Роль та участь жінок в місцевому самоврядуванні під час війни".
Учасниці заходу обговорили свій досвід організації роботи в умовах повномасштабних бойових дій.
З початком повномаштабного вторгнення жінки взяли на себе відповідальність на рівні з чоловіками навіть на тих територіях, куди російській війська зайшли на танках.
Найчастіше жінки-управлінці взяли на себе організацію процесів життєзабезпечення громади, харчування для захисників та ВПО, налагодження логістики гуманітарних поставок, соціальної інтеграції. Ці обов'язки часто не стосувалися саме професійних, але жінки брали та беруть їх на себе попри завантаженість.
Також обговорили особливості нової моделі лідерства: внутрішню рушійну силу, сміливі ідеї, здатність до нових креативних підходів, інвестиції в наступні покоління, адаптивність до бізнес-середовища, політики та неурядових організацій.
Ціла мережа жіночих організацій працює задля вирішення проблем, з якими стикаються жінки в умовах війни - це і загроза гендерного та сексуального насилля, втрата засобів до існування та доходу, непропорційна загроза безпеці.
Учасниці заходу підсумували, що жорстока війна загострила відчуття справедливості та підсилила тенденції до гендерного балансу, як у повсякденному житті, так і в управлінських питаннях.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше