Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» оголошує набір

Інформування
13.09.2023

     Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» оголошує                                                          набір учасників та учасниць
     У сучасному інформаційному світі навички критичного сприйняття інформації стали невід'ємною частиною освіти. Саме освітяни мають унікальну можливість сприяти формуванню свідомого підходу до споживання медіа та інформації серед молоді, навчаючи учнівство аналізувати й перевіряти джерела та достовірність інформації перед її використанням та поширенням.
     Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спрямований на посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій через зміцнення навичок критичного сприйняття інформації та формування попиту на якісну інформацію серед освітян і учнівства, шляхом інтеграції інфомедійної грамотності у програму загальної середньої освіти.
     З 2018 року до мережі проєкту долучилися 4375 освітян та 1873 закладів загальної середньої освіти з усіх областей України.
     Проєкт надає можливість учителям/-лькам вдосконалити навички застосування цифрових методів навчання, впроваджувати інноваційні підходи та навчати учнів/-ць стійкості до дезінформації та маніпуляцій. Освітяни, які бажають приєднатися до проєкту, запрошуються до реєстрації за посиланням:
https://forms.office.com/r/YnhwyutJch.
     До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі/-льки, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі. Проєкт відкритий для закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.
    Освітяни, які приєднаються до проєкту, пройдуть базове онлайн-навчання та спеціалізовані тренінги з інтеграції інфомедійної грамотності у навчальні предмети. Після проходження тренінгів учителі/-льки отримають електронні навчально-методичні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали, розроблені за методикою IREX.
     Надалі команда проєкту запрошуватиме освітян до участі у заходах з професійного розвитку, зустрічах для обміну досвідом як в Україні, так і за кордоном, творчих конкурсах та проєктах з просування медіаграмотності для вчителів/–льок та їхніх учнів/-ниць тощо. Учасники/-ці зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом, впроваджувати кращі практики викладання.
     Набір триватиме з 1 вересня по 1 жовтня 2023 року. Деталі про набір та подачу заявок доступні за посиланням: https://l2d.in.ua/.
     Долучайтеся до великої медіаграмотної спільноти проєкту, щоб разом працювати над розвитком медіаграмотного суспільства та зміцненням нашого інформаційного простору!
     Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше