Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До відома землевласників та землекористувачів Бродівської територіальної громади

Інформування
23.02.2022

У зв`язку з прийняттям Закону України від 30 листопада 2021 року №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» розширено перелік підстав для нарахування земельного податку, визначених пунктом 286.1 ст. 286 Податкового кодексу України (далі-Кодекс).

Зокрема, крім даних державного земельного кадастру, відповідно до підпункту «в» пункту 286.1 ст.286 Кодексу до таких підстав віднесено наявність у землевласників та землекористувачів державних актів на землю.

Крім того згідно з підпунктом «д» пункту 286.1 ст.286 Кодексу для нарахування земельного податку застосовуються дані інших правовстановлюючих документів, якими посвідчується право власності або право користування земельною ділянкою, право на земельні частки (паї).

Підставою для нарахування земельного податку є: дані державного земельного кадастру; дані Дежавного реєстру речових прав на нерухоме майно; дані державних актів, якими посвідчено право власності або право постійного користування земельною ділянкою (державні акти на землю); дані сертифікатів на право на земельні частки (паї); рішення органу місцевого самоврядування про виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв).

Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Лист ДПС щодо земельного податку

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше