Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щодо забезпечення осіб з інвалідністю по зорутехнічними засобами медичної групи з мовним виводом (глюкометри, термометри, тонометри) та очними протезами.

Інформування
23.02.2023

З метою надання додаткових соціальних гарантій у Львівській області прийнято Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021 – 2023 роки.

Заходами вищезазначеної програми передбачено забезпечення осіб з інвалідністю по зору технічними засобами медичної групи з мовним виводом (глюкометри, термометри, тонометри) та очними протезами.

Право на забезпечення медичними виробами відповідно до Порядку мають особи з інвалідністю по зору, діти з інвалідністю по зору та особи з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань за умови, що місце проживання/перебування таких осіб зареєстровано на території Львівської області (для осіб з інвалідністю по зору, дітей з інвалідністю по зору та осіб з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань з числа внутрішньо переміщених осіб – за умови реєстрації місця проживання на території Львівської області).

Дія Порядку не поширюється на осіб, інвалідність яких пов’язана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Такі особи забезпечуються медичними виробами в порядку, встановленому правлінням Фонду соціального страхування України.

 

Для осіб з інвалідністю по зору та осіб з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань подаються такі документи:

 

  • заява;
  • копії паспорта громадянина України; якщо паспорт громадянина України виданий у формі картки (ID-паспорт) додатково слід подати документ, виданийкомпетентним органом про реєстрацію місця проживаннязаявника;
  • копія висновку МСЕК про встановлення групи інвалідності;
  • індивідуальну програму реабілітації або висновок ЛКК щодо забезпечення технічними засобами (для осіб з інвалідністю, група інвалідності яких встановлена до 1 січня 2007р., - безстроково або строк дії якої не закінчився);
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті).

 

Для дітей з інвалідністю по зору подаються:

 

  • копія свідоцтва про народження (ID-картки та додатка);
  • копія висновку ЛКК про встановлення інвалідності;
  • індивідуальна програмою реабілітації або висновок ЛКК щодо забезпечення технічними засобами;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті).

 

Документи подавати до Відділу соціального захисту населення Бродівської міської ради (м.Броди, вул.Щурата, 1).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше