Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

"Поезія без укриття" в “Бункер PUB"

Новина
22.07.2022
В “Бункер PUB" Ірена Яніцька презентувала антологію, яка роз‘ятруючи рани, дає сили жити далі.
"Поезія без укриття" - дуже символічна назва для книги зібраних текстів, що були написані у перший місяць повномасштабної війни.
Пані Ірена читала свої тексти, розповідала про долі авторів. Серед них - і відомі класики, і хлопці, які захищають наші кордони та пишуть вірші на блок-постах. Також тут біль тих, хто жив під окупацією та був втікачем.
Презентація відбулася в атмосферному місці під пильним оком Степана Бандери. Серед присутніх - заступниця міського голови Ірина Олеха, представники відділу культури, туризму, молоді та спорту, працівники бібліотечної системи, освітяни, вимушено переміщені особи, які зараз проживають у Бродах і є активними учасниками культурного життя нашої громади. Модерував захід директор Бродівського історико-краєзнавчого музею Василь Стрільчук.
Поспілкувались про те, як важливо фіксувати для наступних поколінь сучасні події. Як важливо описувати історії справжніх героїв та героїнь. Час минає, минають люди, а історія має жити та передаватись. Щоб кожен усвідомлював цінність того, що має.
Усі бажаючі мали змогу придбати книгу з автографом, адже крім терапевтичної мети, вона має і соціальну - 25 відсотків з кожної проданої книги іде для допомоги ЗСУ.
___________
«Антологія «Поезія без укриття» - це художня фіксація вражень першого місяця повномасштабної війни. Це погляд на війну зсередини і ззовні. Ці рядки зароджувалися під гул сирен в укриттях, під гуркотняву коліщат евакуаційних потягів, і разом з тим – вірші тих, хто бореться за перемогу і на передовій, і у слові.
До антології ввійшли вірші 70 українських поетів. У книзі представлені твори поетів із Бучі, Ірпеня, Борисполя, Білої церкви, Києва, Чернігова, Сум, Харкова, Полтави, Черкас, Хмельницького, Рівного, Луцька, Львова, Ужгорода, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців, Вінниці, Кропивницького, Дніпра, Миколаєва, Херсона, Червонограда, Лубен, Олександрії та багатьох інших міст»,- зазначає Ірена Яніцька.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше