Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Архиєрейська Святкова Літургія у Підгірцях

Культура
27.06.2022
26 червня 2022 року в селі Підгірці Архиєрейською Божественною Літургією відзначили 270-ліття завершення спорудження храму Воздвиження Чесного Хреста і св. Йосифа, храмовий празник та 10-ту річницю служіння отця Тараса Дзьоби.
 
У цьому храмі молиться парафіяльна громада блаженного Миколая Чарнецького і новомучеників УГКЦ, яку очолює о. Тарас Дзьоба.
 
Святкування очолив єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун. Під час проповіді єпископ закликав у ці складні часи довіритися Богові та слухати голос молитви. Боротьба всередині нас – внутрішня та зовнішня, спонукає до особливих роздумів, особливих вчинків.
 
У святковій літургії взяли участь бродівський міський голова Анатолій Белей з дружиною, заступник голови Ірина Олеха, секретар Бродівської міської ради Руслан Шишка. Анатолій Андрійович від імені усієї громади привітав парафіян та настоятеля з храмовим празником. З нагоди ювілейного дня побажав миру, спокою, кріпості духу та міцного здоров’я.
 
Життя поміж сигналів «Повітряна тривога» триває. Ми молимось, працюємо на перемогу України, підтримуємо Збройні Сили України та людей, життя яких руйнується. Особлива атмосфера давнього храму, особливий спів та молитва об’єднали всіх величним «Боже великий, єдиний», а відтак – спільним бажанням – миру та спокою в Україні.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше