Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Одна вирвана квітка виду підсніжник – це вкрадене життя у 45 паростків

Інформування
06.03.2024

Зірвали стеблину з трьома первоцвітами, а це означає, що загинуло 45 – 60 насінин. І як наслідок – відсутність нових рослин. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7 – 8 років. Сам процес проростання насіння тривалий і складний.

З метою збереження квітів-первоцвітів щорічно в лютому-березні в Україні проводиться масова всеукраїнська екологічна акція “Первоцвіт”.

Завдання природоохоронної акції – привернути увагу громадкості до проблеми охорони ранньоквітучих лісових рослин і спрямувати зусилля учнів, молоді, пересічних громадян на практичні дії щодо захисту первоцвітів; потрібно навчити дітей відчувати та оберігати цю надзвичайну красу та формувати у підростаючого покоління природоохоронні навички, прищепити елементарні поняття екологічної культури.

Торгівля дикорослими рослинами, не залежно від того – були вони зібрані торговцями власноруч чи ні, заборонена – і крапка. Такі реалізатори первоцвітів намагаються показати поліцейським довідки, видані якимись селищними радами, – мовляв, вони самі вирощують такі рослинки і мають право виставляти їх на продаж. Штраф за незаконний продаж таких квіток стартує від 1700 гривень і залежить від їхньої кількості. Він прописаний у статті 881 Кодексу України про адміністративні порушення. Стаття 90 дещо “легша” – вона за знищення весняних первоцвітів зобов'язує накласти штраф від 340 до 850 гривень.

На території Бродівської ТГ є чудові дарунки природи, серед яких Підсніжник білосніжний (Galanthus nivalis), Білоцвіт весняний (Leucojum vernum), Шафран Гейфеля (Crocus heuffelianus), Рябчик шаховий (Fritillaria meleagris), Цибуля ведмежа (черемша) (Allium ursinum), та інші.

Всі вони потребують нашого захисту. Не знищуйте квіти! Квітка у вазі – полонянка, яка приречена на загибель. Хай квіти тішать око, серце і душу всіх, хто прийде слідом за Вами у природу.
Розпорядження
Додаток до розпорядження

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше