Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Навчання з домедичної допомоги від фазівців з США

Новина
25.01.2023
Зупинити кров, надати першу домедичну допомогу, знати, як поводитись, коли хтось поранений - у сучасних українських реаліях це дуже важливі вміння.
Марк Антал, засновник ГО Task Force Antal · Humanitarian Action з командою - Джесікою та Ксав'є - завітали до Бродівської громади, щоб поділитися базовими знаннями та власним досвідом.
Марк та Ксав'є - бойові побратими, вони служили в лавах американської армії два десятки років. За цей час побували у багатьох гарячих точках планети. Були поранені, рятували поранених, втрачали друзів. Джесіка - медсестра невідкладної медичної допомоги з великим досвідом роботи в екстремальних умовах.
Повномасштабна війна в Україні спонукала їх перетнути океан та організувати навчання з домедичної допомоги.
Мета - провести якомога більше занять у різних містах України, адже безпечної території під час повномасштабної війни немає, ракетна загроза - всюди, а прості навички домедичної допомоги можуть врятувати чиєсь життя.
Разом з військовими перекладачами команда "Task Force Antal" працювала на Яворівському полігоні, брали участь у військових навчаннях "Rapid Trident", а тепер навчають цивільних у громадах України.
Від імені міського голови та всієї Бродівської громади заступник Олександр Єлиневський вручив інструкторам Подяку.
Відвідали заняття з домедичної допомоги працівники органів місцевого самоврядування, шкіл, дитячих садочків, тощо. Спершу аудиторія почувалася непевно, але завдяки фаховим та цікавим поясненням інструкторів вже скоро охочих попрактикуватися було чимало. Також учасники ставили уточнюючі запитання, мали змогу власноруч спробувати, як міцно має бути затягнутий турнікет, щоб справді допомогти, попрактикуватися у накладанні оклюзійних пов'язок, які рятують при вогнепальних пораненнях.
Наприкінці заняття вісім пар добровольців змагалися у швидкості накладання турнікета. Найкращий результат - 15 секунд, також багато впоралися до 20 секунд. За словами Джесіки, це дуже хороші показники, особливо якщо враховувати, що насправді потрібно чимало зусиль, щоб закріпити турнікет максимально туго.
У перервах говорили про війну. Про стерті з лиця землі українські міста і села, і про те, що наша країна все ж прекрасна - країна вільних людей, які вміють допомогти одне одному, готові швидко вчитися новому і не падають духом попри всі загрози.
Найактивніші учасники навчань отримали подарунки - аптечки для домедичної допомоги американського зразка.
Дякуємо за візит, цікаве та важливе навчання, дякуємо за підтримку України!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше