Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Минуле і сучасність на бродівських вулицях

Новина
02.02.2023
 
Броди - торгівельне місто у всі періоди своєї історії. Завдяки торгівлі воно розвивалося та розбудовувалося, і зараз бізнес є важливим чинником у житті міста. Але баланс порушено - головна вулиця міста затулена величезними банерами, розмальована у кольори, що не поєднуються між собою, історичні кам'яниці нагадують конструктор, де кожен обирав елементи навмання.
Для того аби наше історичне місто не втратило свого обличчя, проводимо роботу з підприємцями.
Міський голова Анатолій Белей разом з фахівцями відділу архітектури, містобудування та земельних ресурсів, відділу юридичного супроводу, комунального майна, екології та благоустрою та відділу інформаційно-аналітичної діяльності та комунікації з громадянами звернулися до підприємців, регіональних менеджерів торгівельних мереж, які працюють у Бродах щодо правил благоустрою та збереження історичної спадщини нашого міста.
Відповідно до законодавства вивіски, рекламні банери, упорядження фасадів на будівлях, які є історичними пам'ятками, має бути погоджено з органами місцевого самоврядування. Фахівці відділу архітектури, містобудування та земельних ресурсів завжди готові розглянути варіанти, які пропонують підприємці, надати фахові поради щодо архітектурного вирішення та погодити екологічний, естетичний та стильний варіант вивісок для бізнесу.
Після комісійного обстеження та спілкування з підприємцями, маємо перші хороші результати - торгівельна мережа "Файне" з повагою поставилася до історичної спадщини нашого міста та самостійно демонтувала банери, які закривали фасад історичної кам'яниці ХVII-XVIII століття. Також власники нової пекарні на вулиці Золота демонтували трубу від витяжки, яку напередодні встановили на фасаді історичної будівлі.
Зараз триває процес узгодження подальших дій та напрацювання оптимальних варіантів в інтересах бізнесу та історичної спадщини нашої громади.
Дякуємо підприємцям, які швидко відреагували на зауваження та усунули порушення. Відповідальний та чесний бізнес - те, що допоможе Бродами ставати кращим, комфортнішим та більш приємним місцем для життя.
Продовжуємо роботу, чекаємо на звернення до відділу архітектури, містобудування та земельних ресурсів інших підприємців, які ведуть діяльність на вулиці Золотій та розмістили вивіски і рекламні оголошення на стінах будівель. Бажаємо процвітання місцевому бізнесу і безперечно розуміємо, наскільки важлива у торгівлі реклама. Впевнені, що гармонійні, стильні вивіски, які не порушують правил благоустрою та не шкодять історичному обличчю міста привернуть до вас ще більше клієнтів, бродівчан, які люблять своє місто.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше