Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Кому яку зарплату пропонують працедавці

Новина
13.01.2023

На початку січня цього роком Львівська обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 3,4 тис. вільних робочих місць і вакантних посад.

За сферами діяльності найбільша кадрова потреба спостерігалася у переробній промисловості (27,5% всіх вакансій), торговельній галузі (13,0%) та транспорті (9,7%).

У професійному розрізі найбільше – 37,5% – вільних місць праці зафіксовано для кваліфікованих робітників з інструментом: швачок, пекарів, слюсарів-електриків з ремонту устаткування, гірників підземних, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарів аварійно-відновлювальних робіт, електрослюсарів підземних, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, слюсарів-ремонтників, слюсарів-сантехніків та ін. Середній розмір пропонованої їм заробітної плати становив 11152 грн.

Ще 20% вакансій адресовані робітникам з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (водіям автотранспортних засобів, операторам автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, трактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, операторам котельні, токарям, машиністам підземних установок, складачам поїздів, машиністам екскаватора тощо). Представникам цих професій працедавці готові в середньому платити 12339 грн.

Майже 11% складають пропозиції працевлаштування для професіоналів: інспекторів (пенітенціарна система), вчителів закладу загальної середньої освіти, судових експертів, спеціалістів державної служби (місцевого самоврядування), бухгалтерів (з дипломом магістра), фармацевтів, вчителів-дефектологів, лікарів-терапевтів, лікарів ветеринарної медицини та ін. Середній розмір зарплати у цій групі – 11206 грн.

Для працівників сфери торгівлі та послуг (кухарів, продавців продовольчих (непродовольчих) товарів, продавців-консультантів, офіціантів, барменів, молодших медичних сестер, поліцейських (за спеціалізаціями), перукарів (перукарів-модельєрів), охоронників, покоївок, манікюрників, шеф-кухарів) налічувалося 10,2% вакансій із середньою винагородою 7682 грн.

Праця представників найпростіших професій та осіб без професії (двірників, підсобних робітників, укладальників-пакувальників, вантажників, прибиральників, кухонних робітників, укладальників хлібобулочних виробів, комірників, контролерів енергонагляду) оцінюється в середньому 7672 грн. Для них пропозиції працевлаштування склали 7,3%.

А найменше – 6,4 % – вакансій налічувалося для фахівців (бухгалтерів, вихователів, сестер медичних, електриків дільниці, механіків, лаборантів (медицина), агентів комерційних, майстрів виробничого навчання, електриків цеху, механіків дільниці, фахівців з фізичної реабілітації, логопедів тощо), зарплатні пропозиції для котрих – 10217 грн.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше