Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги суб’єктів господарювання!

Інформування
28.02.2024

До уваги суб’єктів господарювання

     На сьогодні заробітна плата є одним з основних джерел доходів громадян. Підприємства та фізичні особи підприємці, які мають найманих працівників та виплачують заробітну плату нижче від мінімальної, менше від законодавчо встановленого рівня, порушують статті Основного закону України — Конституції, щодо гарантій кожному громадянинові права на достатній життєвий рівень. Підвищення рівня виплати заробітної плати, належне оформлення працівників на роботу приводить до збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів, зокрема податку на доходи з фізичних осіб, забезпечує економічну стабільність держави та збільшує витрати на обороноздатність країни.
     Нагадуємо платникам податків, що відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік» відбулось зростання мінімальної заробітної плати. З 1 січня 2024 року її розмір становить 7100 грн, а з 1 квітня вона зросте до 8000 гривень.
     А також наголошуємо на важливості виконання умов чинного законодавства про працю, зокрема – реєстрації підприємницької діяльності, забезпечення соціальних гарантій та правильного оформлення трудових відносин. Ці аспекти сприяють ефективному соціально-економічному розвитку нашої громади.
     Варто зазначити, що незадекларована праця порушує рівноправ'я суб’єктів господарювання та може створювати недобросовісну конкуренцію в сфері сплати податків.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше