Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні 157-та річниця від дня народження Митрополита Шептицького

Культура
29.07.2022
Сьогодні 157 років від дня народження Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького - одного з найвидатніших діячів в історії української греко-католицької церкви та провідника українського національного руху.
Важко знайти сферу життя українців, де не було б внеску митрополита, – підтримка освіти та розвиток фінансово-економічної діяльності, розбудова української греко-католицької церкви, збереження культурної спадщини, меценатство, благодійність. Своєю багаторічною діяльністю він завдав остаточного удару москвофільству в середовищі галицького духовенства, пов’язав діяльність греко-католицької церкви з українським національно-визвольним рухом першої половини ХХ ст.
Час все розставляє по своїх місцях. Після періоду замовчування, брехні та дискредитації постать митрополита Шептицького нині захоплює, вражає, надихає. І тут нам є чому вчитися.
На світлині Митрополит Андрей Шептицький та єпископ Іван Бучко у місті Броди, 1928 р.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше