Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Україні з 11 липня набули чинності нові антитютюнові обмеження

Інформування
19.07.2022

В Україні з 11 липня набувають чинності нові антитютюнові обмеження. Тепер електронні сигарети, кальяни, як і звичайні сигарети , заборонено вживати у громадських місцях. Зміни містяться у законі «Про внесення змін до деяких  законів України» щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну», який парламент ухвалив наприкінці грудня. Тепер у громадських місцях заборонено вживання:

    пристроїв для тютюнових виробів без їх згорянн;

  • пристроїв  для тютюнових виробів без їх згорання;
  • трав'яних виробів для куріння;
  • тютюнових виробів;
  • кальянів;
  • електронних сигарет.

             Місцями громадського  користування є:  заклади ресторанного господарства, медичні установи, спортивні, фізкультурно - оздоровчі споруди, навчальні заклади  та об’єкти культурного  призначення, готелі та гуртожитки, приміщення підприємств, установ та організацій, офісні та державні споруди, зупинку громадського транспорту, вокзали, станції та приміщення аеропортів, дитячі майданчики, місця загального використання житлових будинків, ліфти, підземні переходи тощо.

         Відповідно до статті 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення  куріння тютюнових виробів у заборонених законом місцях, а також  інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної , міської ради, загрожуватиме порушникові попередженням або накладанням  штрафу від 51 до 170 грн. Якщо ж особа, яку вже притягували до  адміністративної відповідальності за вказане порушення, скоїть його повторно, штраф становитиме від 170 до 340 грн.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше