Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Фальсифікація (підробка) пестицидів

Інформування
28.02.2024

Фальсифікація (підробка) пестицидів

     В умовах сьогодення перед кожним сільгоспвиробником стоїть питання: де взяти гроші на проведення комплексу польових робіт? Як заощадити кошти і отримати добрий врожай?
     Звичайно, є спокуса заощадити кошти і придбати начебто оригінальний гербіцид («з надійних рук» за ціною, вдвічі нижчою, ніж в офіційних дистиб’юторів.
     Хочемо нагадати, що в структурі витрат господарства найбільшу частку за розміром займають витрати на мінеральні добрива, паливно – мастильні матеріали, заробітну плату і лише потім – на засоби захисту рослин.
     Поміркуйте, чи варто витратити набагато більше на добриво, паливно – мастильні матеріали та насіння, а потім заощадити на засобах захисту рослин, застосовуючи підробку, і втратити все або частину врожаю.
     Тож які мають бути оригінальні препарати?
     На оригінальних препаратах повинен бути на кришці банки фірмовий знак виробника або голограма.Відкривши кришку, коли є голограма виробника, то це оригінал; якщо чистий папір під кришкою – підробка.
     На етикетці також мають бути:
1) фірма – виробник, представник в Україні від виробника, юридична адреса (місто, вулиця, номер будинку, телефон, факс);
2) назва препарату та діючої речовини;
3) дата виготовлення та термін придатності;
4) норми використання препарату та інше.
     На малих розфасовках також мають бути фірмові знаки, хто виробник, представники в Україні, адреса.
     Якщо рідинні препарати при збовтуванні не піняться, ємність прозора – це фірмовий препарат. А коли флакон не прозорий і при збовтуванні утворює стійку, густу піну – це підробка.
     Основні види підробок пестицидів:
- продаж генериків під видом оригінального продукту;
- нелегальне розфасування оригінального продукту;
- відсутність або знижений вміст діючої речовини в пестициді.
     Купуйте препарати для захисту рослин у спеціаліалізованих магазинах і в офіційних дистиб’юторів (представників фірм – виробників). Не купуйте протермінованих препаратів, які зберігалися більше трьох років.

Оксана ЗАБУЖНА,
державний фітосанітарний інспектор
ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше